Hoe maak ik een LinkedIn profiel?

Hoe maak ik een LinkedIn profiel?

Voordat bedrijven mensen gaan aannemen, worden ze opgezocht op internet. Meestal vinden het bedrijven dan fijn om op een LinkedIn profiel uit te komen. Zo kunnen ze gelijk je opleiding en werkervaring zien.

Wat is LinkedIn?
LinkedIn is een gratis sociaal netwerk voor de zakelijke mensen. Door je in te schrijven op LinkedIn verbreed je je groep van zakelijke contacten. Zo kan je gebruik maken van elkaars netwerk. Ook is het heel waardevol voor mensen die een nieuwe baan of stage zoeken. Verder is het leuke om in contact te komen met oude en/of nieuwe zakelijke partners, nieuwe klanten of collega’s.

Wat zet je op het profiel?
Je LinkedIn-profiel kan je vergelijken met een openbaar cv. Je zet gegevens zoals je naam en functie op je profiel. Ook moet je je opleidingen en vorige functies aangeven. Daarnaast is het belangrijk om eventuele vaardigheden op je profiel te zetten. Verder heb je een mogelijkheid om een samenvatting over jezelf te plaatsten. Je kan dan in enkele regels wat meer over jezelf vertellen. Daarnaast kan je aanbevelingen aan collega’s vragen, zo heb je een betere reputatie op LinkedIn. Als je een profiel aanmaakt wordt er ook automatisch een link gemaakt. Die link kan je aanpassen en persoonlijk maken. Zo maak je jouw LinkedIn compleet.

Tips voor de profielfoto
Om je LinkedIn persoonlijker te maken, stel je een profielfoto in. Die profielfoto moet professioneel zijn. Je kan daarbij gebruik maken van een pasfoto of een foto van een professionele fotograaf. Voorbeeld van een bedrijf die zakelijke foto’s maakt is LINK fotografie. Met zulke foto’s val je gelijk op en laat je een professionele indruk achter

Wat moet je niet doen op LinkedIn?
Je moet niet gaan denken dat LinkedIn een soort Facebook is. Want het is niet bedoeld voor een grappige post waarin je schreeuwt om likes. LinkedIn is namelijk een zakelijk platform. Natuurlijk kan je ook connectie maken met LinkedIn. Als je dat doet dan moet je zorgen dat de standaard uitnodiging wordt aangepast. Door dat aan te passen laat je zien dat je meer moeite doet om connectie met die persoon te maken. Daarnaast moet je het contract beperken zodat je alleen mensen uit je eigen netwerk kan contacteren. Zo ga je makkelijk en veilig met LinkedIn om.