Welke tassen zijn geschikt voor school?

September betekent dat de nieuwe schoolperiode weer gaat beginnen. Kinderen van de basisschool gaan naar de middelbare school en de middelbare schoolkinderen gaan naar de universiteit, hoge beroepsonderwijs of het middelbaarberoepsonderwijs. Kortom, een spannende periode vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Bij een nieuw schooljaar is voorbereiding het halve werk, daarom is een goeie tas essentieel om jouw zware boeken en een eventuele laptop te dragen. In deze blog lees jij welke tas geschikt is voor school.

Multifunctionele tas is wel zo handig!

Schooltassen worden vijf dagen in de week gebruikt. Door weer en wind krijgen deze tassen vaak veel gewicht te verduren. Daarom is het essentieel dat een schooltas van een goede kwaliteit is, maar natuurlijk ook stijlvol. Verder moet een schooltas multifunctioneel zijn, het moet bijvoorbeeld meerdere vakken bevatten waarin je eten, boeken en je portemonnee in kan opbergen. 24 tot 27 liter opbergruimte is standaard voor een schooltas. Een goede schooltas herken je aan de brede banden met een antislip laag, deze banden zorgen ervoor dat het gewicht verspreid wordt en niet afglijdt.

Welke tas moet ik kopen?

De ideale schooltas is een tas die jouw rug ontlast. Een schoudertas is daarom niet een geschikte schooltas als je het te zwaar belaadt. Het hoofdvak moet groot genoeg zijn om A4 boeken en eventueel een laptop in op te bergen. Verder is het handig dat de tas waterafstotend is, hierdoor blijven jouw dure boeken en laptop droog. Er zijn veel tassenmerken waaruit jij uit kan kiezen, denk aan Converse, Easypak, Herschel en The North Face. Bekijk het assortiment van tassenwinkel Groningen.

Met een Eastpak zit je altijd goed

Met de rugtassen van Eastpak zit jij altijd goed! De kwaliteit van dit populaire merk is geweldig. Door de uitbreide prints en kleuren vind jij altijd een leuke Eastpak. De voordelen van een Eastpak rugzak zijn:
• Eastpak tassen hebben 30 jaar garantie;
• Eastpak is tijdloos en gaan nooit uit de mode;
• Eastpak is stoer en functioneel.

Eastpak had vroeger een vast assortiment maar tegenwoordig is er enorm veel keuze! Er worden elk jaar steeds weer nieuwe tassen ontworpen, waarin er ook nieuwe limited edition tassen worden gemaakt met nieuwe kleuren, patronen en speciale stoffen.