Waarom kiezen voor een professionele fotoshoot?

Sinds de opkomst van social media is de rol van beeldtaal in ons leven alleen maar toegenomen. Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden en geeft je een onmiddellijke indruk. Het gaat niet alleen om de leuke plaatjes met grappige teksten die je deelt, maar ook om beelden uit je eigen leven. Wie heeft er nou geen selfies gemaakt? Als je eerlijk bent, halen de meeste selfies het niet bij professionele foto’s. Allereerst hou je je telefoon zo dicht bij je gezicht, dat er altijd iets van vervorming optreedt, Daarnaast is het duidelijk dat niet iedereen in staat is om echt mooie foto’s van zichzelf te maken. Het is daarom zeker aan te raden om te kiezen voor een professionele fotoshoot.

Ben je in staat om zelf goede portretfoto’s te maken?

Je profielfoto op Facebook, Twitter of Instagram moet meteen anderen aantrekken. De foto’s die je deelt, met jouw beeltenis erop, moeten iets zeggen over je unieke persoonlijkheid. Met tips en trucs die je overal online kunt vinden, is het heel goed mogelijk om een fotoshoot van jezelf te maken. Probeer het maar eens en wees dan eerlijk. Is dit het resultaat dat je voor ogen had? Vaak zul je toch merken dat foto’s van andere personen er nog beter uitzien en meer indruk maken. De kans is groot dat ze een professionele fotograaf hebben ingehuurd, die overduidelijk meerwaarde heeft geleverd.

De meerwaarde van een professionele fotograaf

Een professionele fotograaf kent alle ins en outs van fotografie. Een professionele portretfotograaf weet precies wat hij moet doen om een gezicht tijdens een fotoshoot het best over te laten komen. Hij houdt rekening met belichting, scherptediepte, diafragma en beschikt over extra hulpmiddelen die buiten je bereik liggen. Wat dacht je van een mooie achtergrond of juist een hele neutrale? Als je een fotoshoot plant, zal een professionele fotograaf je eerst volledig op je gemak stellen. Alleen als je ontspannen bent en open staat voor instructies van je fotograaf, mag je rekenen op een goed resultaat. Tijdens je fotoshoot kan je fotograaf diverse filters gebruiken voor nóg mooiere beelden. Zijn de foto’s eenmaal geschoten, dan zet hij met state-of-the-art fotobewerkingssoftware de puntjes op de i. Leg de resultaten van een professionele fotoshoot maar eens naast je eigen foto’s. Het verschil zal duidelijk zijn en dat is eigenlijk alleen maar goed.

Een fotoshoot bij een portretfotograaf

Als je op zoek bent naar foto’s van jezelf die er professioneel uitzien en écht laten zien wie je bent, dan ben je bij een professioneel fotograaf aan het goede adres. Tijdens je fotoshoot coacht hij je, zodat je nog beter overkomt en de uitstraling laat zien die je voor ogen hebt. Plan een fotoshoot in, puur voor jezelf, om jezelf beter te presenteren op social media, of voor professionele doeleinden. Neem eens een kijkje op zijn website en bekijk de voorbeelden. Lees over zijn manier van werken en maak een afspraak voor een fotoshoot, als je overtuigd bent van zijn meerwaarde.